ANKARA / ÇANKAYA - Akşemsettin İlkokulu

BAKAN TEKİN, "ATATÜRK'E VEFA VALİZİ" SERGİSİ AÇILIŞINA KATILDI

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Atatürk'e Vefa Valizi" sergisinin açılış törenine katıldı.

18 Mart 2024 13:21 Tekin, ATO Meclis Salonunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, açılışın 18 Mart'a denk gelmesinin "güzel tevafuk" olduğunu belirterek, Bakanlık olarak 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla kısa film hazırladıklarını söyledi.   Bakanlık olarak atalarına, tarihine, geçmişine, ülkesine sahip çıkan, canı pahasına koruyan bir nesil inşa etmeye gayret gösterdiklerini vurgulayan Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü:   "Bu bilinci gelecek kuşaklara taşımak istiyoruz. Çanakkale Zaferi de bunun en müşahhas örneklerinden biri. Anadolu'da o yıl lise öğrencileri savaşa gittiği için mezun veremeyen liseler var, biz 15 yaşında çocuklarımızla bu savaşta Bakanlık olarak yer almıştık, biz de oradaydık. Anadolu'da savaşa gidip de dönemeyen çocuklar için türkülerin, ağıtların yakıldığı bir zafer Çanakkale Zaferi."   Coğrafyaya, vatana, millete sahip çıkacak nesiller yetiştirmek isteyen bir Bakanlık olduklarını kaydeden Tekin, asli görevlerinin bu olduğunu bildirdi.   Tekin; bünyelerinde 60 bine yakın okul, 1 milyon 100 bin öğretmenin olduğunu belirterek Bakanlığın öğretmen ve öğrencilerle birlikte güzel işler yaptığını vurguladı.   Öğretmen ve öğrencilere teşekkür eden Tekin, "Biz proje yapıyoruz, öğrenci arkadaşlarımız bizimle beraberler ama bize paydaş olan, maddi ya da manevi destek olan paydaşlarımıza ayrıca teşekkür etmek istiyorum." dedi.   Bakan Tekin, eğitim sistemini eleştirenlere ilişkin de şunları söyledi:   "Dışarıdan eğitim, eğitim sistemi, öğretmenler ve benzeri konularda ahkam kesmek kolay! Ben ahkam kesen, bu konularda beylik laflar eden herkese şunu söylüyorum: Siz bu sürece ne katkı verdiniz, eleştirdiğiniz şeylerin olmaması, eksikliklerin giderilmesi için ne tür destekler verdiniz bize? Önce elinizi vicdanınıza koyun, şapkanızı önünüze koyun, bir düşünün, siz üstünüze düşeni yapıyor musunuz ki öğretmenlerimizi, okullarımızı, eğitim sistemimizi eleştiriyorsunuz. Bu süreç, 1 milyon 100 bin öğretmenin tek başına yapacağı bir süreç değil, 86 milyon vatandaşın, ülkesini, milletini seven insanın hep beraber yüklenmesi gereken ödevlerin olduğu bir süreç. Velilerimizin, ailelerin, STK'lerin, siyasetçilerin, sanatçıların herkesin bu süreçle ilgili ödevleri var. Herkes kendi ödevini yaptığında toplamda eğitim öğretimden beklediğimiz faydayı, niteliği elde ederiz. Sorumluluklarını, görevlerini yerine getiren paydaşlarımıza teşekkür diyorum, diğer paydaşlarımızı da sürecin içinde bize destek olmaya davet ediyorum."   Programda, savaşa katılan öğrencilerin şehit olmasıyla mezun veremeyen ya da çok az mezun veren okulların tarihi fotoğraflarının yer aldığı Bakanlıkça hazırlanan kısa film izletildi.   Tekin, Dr. Ufuk Ege Anaokulunun hayata geçirdiği proje kapsamında, Türkiye genelinde 340 okuldan 20 bin öğrencinin "Atatürk ve Atatürk sevgisi" konusuyla hazırladığı portre, mektup, üç boyutlu yazıcıyla yapılan eserler, tablolar, geleneksel el sanatları eserlerinin yer aldığı "Atatürk'e Vefa Valizi" sergisinin açılışını yaptı, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Programa Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, İl Millî Eğitim Müdürü Yaşar Koçak da katıldı.

Ock

İlçemiz Kaymakamı Murat DURU ,İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ayhan Işık , İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlerimiz ve Okul müdürlerimiz karne törenimizde çocuklarımızın karne sevincini paylaştılar.Kendilerine teşekkür ediyoruz.

Ock

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi okulumuzda uygulanmaya başlamıştır. MEB bünyesinde yapılan bu proje kapsamında bu ay,önerilen kitaplardan alınan şiirler zümrelere dağıtılarak okunmuş, üzerinde çalışılmış,bilinmeyen sözcüklerin anlamları öğrenilmiş.Seçilen üç sözcük ile bir slogan yazılmış ve buna uygun olarak ,belirtilen boyutlarda afiş çalışması yapılmıştır.Bu afişler okul komisyonu tarafından değerlendirilmiş olup,birinci seçilen çalışma ilçe komisyonuna gönderilmiştir.Okulumuzda seçilen afişimizin sloganı'Cesur ve volkan gözlü yavruları koruyalım,kalbimizden başka yuvaları yok!'

Atatürk'e Vefa Valizi Projesi

Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verilen Kurtuluş Mücadelesine olan minnetimizi göstermek üzere Atatürk ve Atatürk Sevgisi konulu etkinliklerle, 3-18 yaş arası öğrenciler arasında; birlik beraberliği sağlamak ve farkındalık yaratmak amacıyla hazırlanan ATATÜRK'e VEFA VALİZİ PROJESİ'nde Okulumuz Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Büşra KARAKÜLLEOĞLU ve öğrencimiz İlkim ŞENTÜRK  yer almıştır.

Vefa valizimiz toplamda 43 il 109 okula uğrayacak,Atatürk'e sevgi, saygı ve şükranlarımızı ifade eden etkinliklerle doldurululacaktır. Hazırlanan etkinlikler Nisan ayı içerisinde Anıtkabir'de sergilenecektir.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. Yılını büyük bir coşkuyla kutladık.Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'mızın 100. yılı kutlu olsun.

Ekm

Avrupa Spor Haftası Satranç Turnuvası 1. olan 4/D Sınıfı öğrencilerimizden Ezgi GÜÇ'ü tebrik ediyoruz,başarılarının devamını diliyoruz.

Eyl

Okul öncesi ve 1. sınıflar için uyum haftası bugün  başladı.Öğretmen ve öğrencilerimize başarılı bir yıl geçirmelerini diliyoruz.

Ağu

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ve Kurtuluş Savaşı kahramanlarımızı saygı ve minnetle anıyoruz.